Koor Ensemble  Orkest

Het Apeldoorns Kinderkoor

het Apeldoorns Kinderkoor o.l.v.Hester Hentzepeter zingt met veel plezier wekelijks op de maandag in GIGANT.
In dit koor worden vrolijke, leuke en spannende liedjes gezongen uit alle delen van de wereld.Samen zingen geeft plezier, je ontdekt je stem, je muzikaliteit wordt er door ontwikkeld, je leert samenwerken en je krijgt er een mooie podiumpresentatie door aangeleerd. We geven meerdere keren per jaar een concert op verschillende podia in Gigant , Orpheus of een mooie kerk. 

Door beweging, zang en bodypercussie maken de kinderen op een speelse manier kennis met muziek. Aan de hand van de Kodály  methodiek ontwikkelen de kinderen al luisterend , improviserend en onderzoekend hun muzikale geletterdheid. 
Voor wie?  Het kinderkoor bestaat uit twee groepen  voor basisschoolleerlingen van 4 tot 12 jaar oud.

 Koor 1
Voor wie: voor kinderen van  4 tot 7 jaar.
Wanneer: maandag , inloop vanaf 15.00 uur, start 15.15 uur -16.00 uur
Waar: GIGANT, zaal Octopus, Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn
Kosten: het tarief voor 10 lessen is 100 Euro 

Koor 2
Voor wie: voor kinderen van 7 tot 12 jaar.
Wanneer:  maandag van 16.00 uur tot 17.00 uur in GIGANT,
Waar: GIGANT, zaal  Octopus.  Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn
Kosten: het tarief voor 20 lessen is 150 Euro. 

Dirigent:
Hester Hentzepeter heeft al jarenlang ervaring met het geven van zangles en het leiden van koren aan basisschoolkinderen in en rondom  Amsterdam.
Interesse?
Er is altijd de mogelijkheid om een keer gratis een repetitie mee te doen.
Voor informatie en aanmelding:
https://www.spm-a.nl/inschrijven-kinderkoor of  Hester.Hentzepeter@gmail.comHet  Apeldoorns Kamerkoor

Sinds november 2021 is er een nieuw klassiek kamerkoor in Apeldoorn gestart!

Het Apeldoorns Kamerkoor bestaat momenteel uit 15 goed zingende en enthousiaste vrouwen onder leiding van Hester Hentzepeter.
Het koor zingt elke maandagavond bekende en minder bekende werken in verschillende talen uit verschillende stijlperioden van begin16e eeuw tot heden. We zingen zowel a capella als met begeleiding, meerstemmige muziek, 3-, of 4-of 5 stemmig.
Het repertoire bestaat  o.a. uit muziek van Brahms, Schumann, Mozart, Schubert, Bartok, Britten, Ola Gjeilo, Bardos, Kodály.
We werken met veel plezier aan gezond stemgebruik, mooie samenklank, interpretatie, timing en uitstraling.
De afwisseling in de repetities tussen de verschillende soorten repertoire en afwisselende werkvormen maakt dit koor tot een fijne en veilige plek om samen muziek te maken.Hierdoor gaat het plezier in het zingen hand in hand met een goed muzikaal niveau!

Dirigent: Hester Hentzepeter

Plaats: Gigant, Nieuwstraat 377 , 7311 BR Apeldoorn
Tijd:      maandagavond 19.45 uur-21.45 uur
Info: www.Hentzepeter.nl
Aanmelden: hester.hentzepeter@gmail.com
06-55800438

Lidmaatschap
Het Apeldoorns Kamerkoor repeteert op maandagavond in de Zaal Octopus in Gigant en heeft nog plaats voor nieuwe leden!
Mocht je belangstelling hebben om lid te worden, dan ben je van harte  welkom vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Het is wel prettig als je   even een mail stuurt dat je komt.
Ben je in staat thuis je muziek zelfstandig in te studeren? Dan kunnen we tijdens de repetitie lekker aan de slag met de muziek!

Enige (koor)zangervaring is dus wel handig.Daarnaast is het belangrijk dat je elke maandag  aanwezig kunt zijn bij de repetitie. zodat we kunnen werken aan een goede en stabiele koorklank.
De eerste 3 repetities worden apart betaald en kosten 15 Euro per keer. Hierna leg je je vast voor een serie van 20 repetities.
Per seizoen geven we minimaal één optreden. 


Apeldoorns Blokfluit Ensemble ( ABE) 

Het Blokfluit ensemble o.l.v. Loes hartjes heeft een gevarieerd repertoire en alle soorten blokfluiten worden bespeeld. Het ensemble repeteert op woensdag van 19.00 uur- 21 uur. Blokfluitisten zijn van harte welkom. Info: loes.hartjes@gmail.com

Dwarsfluit-ensemble Flutonicum

Ensemble Flutonicum o.l.v. Coralien Vierstra  speelt muziek uit verschillende stijlperioden en is geschikt voor volwassen  gevorderde fluitisten. Het ensemble repeteert 1x per 2 weken op donderdag, 19.15 uur - 2015 uur in het Pleinhuis (achter de Grote Kerk aan de Loolaan).Info: www.studioflutonicum.nl

Circle of Life

Het koor Circle of Life uit Apeldoorn heeft zich gespecialiseerd in het zingen van liederen met een diepere betekenis. Het zijn liederen, die geschikt zijn om bij een bepaalde ceremonie ten gehore gebracht te worden, a capella of met begeleiding van (een) muziekinstrument(en). Uiteraard bepaalt u, welke liederen u graag wilt horen. Meer info: col-choir.nl

Ozonkoor

Opgericht oktober 1998 De intentie was een klein koor dat zou bestaan uit 50-plussers die thuis hun partij instuderen. Door de grote belangstelling heeft het koor nu al ruim 70 leden. Meer info: ozonkoor.nl

Novum Canticum

Novum Canticum is een zeer gevarieerd koor, zowel in mensen als in muziek. Het koor bestaat uit ruim 70 mensen, met ieder hun eigen smaak. Dat ze zo divers zijn vind je terug in hun repertoire, Ze zingen van klassiek tot modern en lichte muziek. Meer info: novumcanticum.nl

Apeldoorns Jeugdorkest

Het Apeldoorns Jeugdorkest biedt een doorlopende leerlijn voor kinderen vanaf circa 8 jaar tot jongvolwassenen van circa 25 jaar. Veel ervaring of een hoog niveau heb je niet nodig om in een orkest te beginnen: iedereen die een instrument speelt, kan in principe meedoen. In overleg met je muziekdocent zoeken de dirigenten naar de beste plek voor jou. Meer info: a-jo.nl