Baukje van Schie

Viool/Altviool

Leslocatie; Thuis, Gigant

Sartrestraat 56

7323 GV Apeldoorn

055-5425169

baukje@deviool.nl

www.deviool.nl

In een gezin vol muziek begon ik met vioolspelen toen ik 9 jaar was. Ik studeerde Ontwikkelingspsychologie te Groningen (1982), en studeerde in Enschede af als Docerend Musicus Viool, met bijvakken Altviool en Piano (1987). Ik volgde bijscholingen op het gebied van lesgeven aan jonge kinderen, kinderen met leerproblemen (dyslexie, autisme), het vakdiploma AMV (Algemene Muzikale Vorming), intervisie, ensembleleiding en dirigeren, en Alexandertechniek voor meer bewust bewegen. Door mijn studie psychologie heb ik een bredere achtergrond in het lesgeven.

Docent ben ik met hart en ziel. Met viool of altviool kun je bij mij beginnen vanaf 5 of 6 jaar, en daarna natuurlijk op iedere leeftijd. Ik moedig strijkers van alle leeftijden aan om tot op hoge leeftijd door te gaan. Samen werken we aan goede speelhouding en muzikale ontwikkeling. Ik werk met divers lesmateriaal, afgestemd op leeftijd, vordering en smaak, en daag je uit meer soorten muziek te verkennen. Ik bied een vrijblijvende proefles aan zodat je kunt kennismaken met de viool of altviool en mijn manier van lesgeven.

Ik leid strijkorkesten met beginnende violisten en de Speelgroep, het voorbereiden orkest van de Apeldoornse Jeugdorkesten (AJO). Ik ben lid van inspirerende netwerken: de samenwerkende muziekdocenten van Apeldoorn (SPM-A) en het nieuwe collectief Art House Apeldoorn’ (AHA) met kunstvakdocenten van Gigant. Behalve op de locatie Gigant aan de Nieuwstraat geef ik ook muzieklessen in mijn praktijk aan de Sartrestraat in Apeldoorn.

Naast de muziek houd ik van wandelen, fotograferen, lezen en het schrijven van poëzie. In 2015 verscheen mijn eerste dichtbundel ‘Zachtmoedig’. Samen met leerlingen en collega’s aan muzikale ontwikkeling werken blijft mij inspireren.