Arjo Hovenberg

Hobo/Althobo/Hobo d'amore

Locatie: diverse locaties

Vogelplantsoen 94

6951 JC Dieren

0313-421385

arjohovenberg@gmail.com

Na het behalen van mijn conservatoriumdiploma’s uitvoerend en docerend musicus (hobo, althobo en hobo d’amore) heb ik orkestervaring opgedaan bij verschillende symfonieorkesten waaronder het Gelders Orkest, waaraan ik verbonden was al hoboïst en althoboïst.

Als docent hobo geef ik les bij een aantal culturele instellingen en samenwerkingsverbanden (collectieven) in de regio Gelderland.

Vanaf mijn conservatoriumstudie heb ik mij middels studies, cursussen en symposia verdiept in de samenhang tussen het bespelen van de hobo en de fysieke dispositie voor het instrument, o.a. houding, adem en mondstand en ontwikkeling sensomotoriek in relatie tot het bespelen van (blaas)instrumenten.

Mijn kennis en ervaring probeer ik met veel enthousiasme en passie voor de hobo over te dragen aan mijn leerlingen. Ik wil kinderen en volwassenen veel plezier mee geven in het hobospelen en het samenspelen in ensembles en (harmonie)orkesten stimuleren.

Ben je geraakt door de schitterende en karakteristieke klank van de hobo? Kom kennismaken met de hobo d.m.v. een gratis proefles. Hobo spelen kan nu al vanaf 6 jaar, je begint dan met een junior hobo.

Les nemen? In de lessen wordt aandacht besteed aan houding, ademhaling en de mondstand. We spelen allerlei muziekstijlen van klassiek tot populair. Met de hobo kun je gaan spelen in een symfonie- of harmonieorkest en in allerlei samenspelgroepen.

Voor meer informatie en het aanvragen van een proefles kunt u contact opnemen met hobodocent Arjo Hovenberg.

Les mogelijkheden

  • Hobo, althobo en hobo d`amore

  • Cursus hoborieten maken

  • HaFa opleiding hobo, althobo

  • Cursus HaFa theorie

  • Cursus dispositie verbetering

  • Coachlessen / partijstudie leden symfonie- harmonie orkest

  • Coachlessen blazersensembles