Rob Kaptein

Klarinet/Dirigent AJO

Leslocatie: Gigant

Schapendoes 52

7232 DL Warnsveld

06-30602835

dirigentrobkaptein@gmail.com

www.robkaptein.nl

Rob Kaptein is in februari 2014 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium. Hij studeerde Koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt, en volgde Orkestdirectie bij Kenneth Montgomery, Lucas Vis en Alex Schillings.

Kaptein is vaste dirigent van de Voorburgse OratoriumVereniging, het Apeldoorns Jeugdorkest en van blazersensemble Voor de Wind, die alle kennis hebben mogen maken met zijn talent en tomeloze energie.

Ook remplaceert hij regelmatig bij het Zuid-Hollands SymfonieOrkest en bij Arnhem Sinfonietta.

Rob Kaptein heeft er altijd van gedroomd dirigent te worden. Hij begon zijn droom te verwezenlijken toen hij 17 was: Mozart’s Requiem en delen uit diens opera Cosí fan tutte met leden van het NoordHollands JeugdOrkest. Sindsdien heeft hij veel koren, orkesten en ensembles gedirigeerd. Met Delfts kamerkoor Delft Blue trad hij op in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor.

Ondernemend en veelzijdig als hij is, heeft Kaptein al een bijzondere staat van dienst. Al vóór zijn opleiding directie dirigeerde Rob de Johannes Passion, delen uit de Mattheus Passion (J.S. Bach) en de Vierde Symfonie van Beethoven. Daarnaast heeft Kaptein uitgevoerd: Requiem (Fauré), Mis in G (Schubert), Gloria (Vivaldi), Messiah en The Ways of Zion do Mourn (Händel), Requiem (Mozart) en Carmina Burana (Orff), Dumbarton Oaks (Strawinski), Saint Nicolas Cantata en Simple Symphony (Britten), Eerste Symfonie en Vijfde Symfonie (Beethoven), Missa in angustiis en Die Schöpfung (Haydn) en vele werken voor koor a cappella.

Zijn afstudeerwerk in februari 2014 was een totaalervaring rondom het oratorium “A Child of Our Time” van Michael Tippett (1905 - 1998): een tijdloze boodschap over oorlog, vrijheid, onderdrukking en onze verantwoordelijkheid als individu daarin.

zie www.musicforwarchild.org

Kaptein is artistiek leider en dirigent bij de Apeldoornse jeugdorkesten. Rob: “Ik ben bevlogen, geduldig en perfectionistisch, maar kan daar zelf wel om lachen!” Hij vindt het heel belangrijk dat jongeren de lol van samen muziek maken kunnen ervaren. Dit gaat het beste met leuke muziek, veel afwisseling, heel veel plezier en soms ook wel hard werken.

Het repertoire van het AJO is veelzijdig en gevarieerd. Naast bekende klassieke stukken (van Mozart, Schubert, Tsjaikovski) spelen we gave soundtracks (bijvoorbeeld James Bond, of Pirates of the Caribbean). Deze veelzijdigheid maakt het voor iedereen een feest!

We treden regelmatig op in grote en kleine zalen, op scholen en bij allerlei evenementen. Af en toe gaan we zelfs op tournee, ook in het buitenland! En natuurlijk wordt de gezelligheid niet vergeten; jaarlijks hebben we een repetitieweekend en een barbecue of een ander feest.

Kaptein leidt iedere dinsdag de repetitie van het Jong AJO van 17.00-18.00 uur in de Popzaal van GIGANT, markant in cultuur, aan de Nieuwstraat 379 in Apeldoorn.

Het AJO repeteert ook wekelijks onder zijn leiding op dinsdagavond van 18.45-20.45 uur in GIGANT, markant in cultuur, aan de Nieuwstraat 379 in Apeldoorn (Popzaal).

Het repertoire van het AJO is zeer divers: naast bekende klassiekers (Mozart, Schubert, Tsjaikovski, Rossini) spelen we gave soundtracks (bijvoorbeeld James Bond, of Pirates of the Caribbean). Deze veelzijdigheid maakt het voor iedereen een feest! We treden regelmatig op in grote en kleine zalen, op scholen en bij allerlei evenementen. Af en toe gaan we zelfs op tournee, ook in het buitenland! En natuurlijk wordt de gezelligheid niet vergeten; jaarlijks hebben we een repetitieweekend en een barbecue of een ander feest.

Het AJO repeteert wekelijks onder zijn leiding op dinsdagavond van 18.45-20.45 uur in GIGANT, markant in cultuur, aan de Nieuwstraat 379 in Apeldoorn (Popzaal).

Nieuwe leden zijn altijd welkom, want in een orkest spelen maakt muziek maken nóg veel leuker, geeft extra uitdagingen en een heel andere beleving van muziek omdat je met anderen een nieuw geluid maakt. Wil je een keer komen kijken bij onze openbare repetities of wil je met ons meespelen in een van de drie orkesten? Je bent van harte welkom! Voor meer info: www.a-jo-nl.