Marieke de Vos

Viool  en Altviool- Suzuki methode

06-34305454

Lesdagen:dinsdag en woensdag

Locatie: Gigant, Nieuwstraat 379 Apeldoorn

mariekepimdevos@gmail.com

www.mariekedevos.nl

Iedereen kan haar/zijn talent ontwikkelen , leeftijd maakt niet uit! In het begin doen we veel spelletjes voor het gehoor en het ritme gevoel en voor de grove en fijne motoriek. Wanneer we vervolgens liedjes gaan spelen op de viool, is dat auditief. Het noten lezen komt erbij zodra de basistechniek enigszins is ontwikkeld en wanneer het kind aan lezen toe is.  Deze methode heet Suzuki en is een combinatie van individuele les en groepsles.  Benieuwd of Suzuki vioolles past bij je kind? Maak dan een afspraak en kom samen eens kijken!

Marieke de Vos geeft al geruime tijd met veel plezier vioolles volgens de Suzuki-methode aan jong & oud. Met deze methode kunnen zelfs kleuters al beginnen met vioolles. Bij de kleutervioolles leer je als ouder vooraf in een korte oudercursus de eerste beginselen van het vioolspelen waardoor je je kind beter kunt helpen thuis. Muzikale voorkennis is niet nodig, je krijgt iedere les duidelijke instructies mee.

Kenmerkend aan de methode is verder het luisteren naar het repertoire, dat loopt van Kortjakje naar de vioolconcerten van Mozart. Door hier in het begin ook bewegings- en zangspelletjes op te doen, ontwikkelt de muzikaliteit van de kinderen. Zij kennen de liedjes dus al voordat zij ze leren spelen. Als ze vervolgens op auditieve wijze de liedjes op de viool leren, komt de muziek echt van binnen uit! Met notenlezen wordt begonnen zodra de kinderen eraan toe zin, vaak wanneer zij ook op school met lezen beginnen.

Naast de wekelijkse individuele les krijgen de kinderen ook een groepsles. Zij vinden het fijn om samen te spelen en van elkaar te leren. Iedere maand is er een Twinkel-concert waar zij zowel solo als in groepsverband kunnen spelen. En natuurlijk zijn er het Winterconcert en het Zomer-Bakfeest, bij mooi weer in Park Berg & Bos.